Mobila de arta

În catalogul prezent vă expunem doar câteva dintre obiectele în miniatură adaptate mai mult pentru decorațiunile interioare și/sau exterioare ale sculptorului Remus Ioan Dragomir.

De la origini și până astăzi arta si‐a pus amprenta asupra vieții materiale de la construcții cum ar fi cele religioase, rezidențiale, până la obiecte reprezentate sub forma micilor bazoreliefuri, sculpturi, picturi etc.

Frumusețea acestor compoziții, care sugerează parcă mitologia greco‐romană, sunt omniprezente în viața cotidiană, iar simbolistica și infuziile de interpretare care se regăsesc prin simpla lor prezență pot aduce în casele noastre un aer plin de mister.

Artistul Remus Ioan Dragomir reușește prin abordarea stilului propriu să se impună prin aceeași simbolistică sacră (în detaliu și cu multă măestrie) la întemeierea, renovarea și restaurarea multor așezăminte Creștin‐ortodoxe, precum și în cadrul decorațiunilor interioare, obiecte reprezentate sub formă de mobilier, rame pentru tablouri, crucifixuri și multe altele.

Linia lor modernă aduce un plus de rafinament și eleganta, completate de un înalt standard tehnic în domeniu.

Sculpturile sunt compoziții complexe, având forme și modele inedite.

Ca în totdeauna compozițiile de simbolistică sunt reprezentate și prin artă și oglindite prin secțiunile: mobilier de artă, decorațiuni interioare/exterioare, accesorii.

Catalogul prezent atrage prin maniera cu totul originală în ceea ce privește stilul propriu al sculptorului Remus Ioan Dragomir, care se impune și promovează imagini personale, lansând în premieră un nou concept în simbolistica artei creștin‐ortodoxe, acela de a reduce umbrele și a crește intensitatea acțiunii, cum însuși autorul o descrie »frunzele par a fi ca o văpaie».

Prestigioasele expoziții și premii sunt suficiente argumente pentru a invita privitorii la regalul ultimilor compoziții, care nu sunt altceva decât încă o sărbătoare a plasmuirilor fragile sub semnul valorii, ale sensibilităților și artei autentice.